Saari nimeltansa Bali, on muutakin kuin se tunnnetuin osuus eli turistiranta yokerhoineen. Balilla on noin 3,5 miljoonaa asukasta. Saari on noin 100 km levea ja 40 km korkea. Muusta Indonesiasta poiketen balilaiset ovat hinduja. Ruokalistoilla on porsasta, mutta ei lehman lehmaa. Jaavalla taasen oli toisinpain.

Kovia balilaiset ovat ainakin uhraamaan, uhrilahjoja on joka puolella, erityisesti kaduilla siis jalkakaytavilla, rannoilla, majapaikkojemme terasseilla ja ihan missa vain. Hindulaisuus taalla on joten kovin erilaista kuin Intiassa, mutta en osaa tarkemmin kertoa miten. Ainakin tama Etela-Bali, jossa olemme liikkunut on pullollaan temppeleita ja pyhattoja. Suurin osa rakennettu muinoin, mutta seassa taitaa olla aika uuttakin tuotantoa. Paikoittain kaduilla jokaisen tontilla on pyhatto ja toisin paikoin jokatoinen portti nayttaa temppeli portilta, vaikka pihalla saattakin olla hotelli tai asunto tai ihan mita vain.

Ensimmainen kohteemme Balilla oli paikka nimeltaan Kuta, juuri se paikka jonka kaikki tietavat Balista. Se oli ihan niin kamala kuin odotinkin. Turisteja ja turisteille jotakin kauppaavia paikallisia, ei muita. Paivalla kun kuljin kaduilla niin lahes jokainen nainen joka ohitin yritti myyda hierontaa, mankuvasti venyttivat massaaaash. No thank you!

Muita myyntiartikkeileita olivat vaatteet, manikyyri, juotava ja surffitunnit. Illalla sitten kaljaa, drinksuja ja ekstaasia. Pojille oli tarjolla myos youg girl.

Olihan ranta upea, hyvat surffausaallot, mutta sitakin saattaisi arvostaa enemman jos innoistuisi surffaamisesta.

Onhan se juttu siella ne klubit. Klubille maksaa normaalisti mpom 4 euroa sisalle, joka tuntuu taalla isolta rahalta, sillahan saa kaksi iiisoa kaljaa. Mutta kas, juuri sina paivana naiset paasivat ilmaiseksi suurimmalle klubille sisalle ja luvattiin viela ilmaisia drinksuja. Niipa matkaseurueemme paatti lahettaa agentin tutustumaan. Sinne tassutin siis sisalle, harhailin varmaan 10 minuuttia lukuisissa eri kerroksissa, kunnes loysin kattoterassille. Siella se meno oli. Sain baaritiskilta ihanan mansikkadrinksun, joka maistuin pahalle, lahinna paikalliselle viinalle. Siina istuin ja imin sita pillillani karsien huonosta musiikista ja tuomiten muut siella olevat ihmset pontonoloisiksi. Hihiii, mutta olinpa kaynyt klubittaa. Eli pakenin viereiseen pubiin.