Kiitos teille lukijani. Ja erityisen paljon kiitos siitä yhdestä kommentista jonka olen tähän Istanbul-sarjaan saanut. Kommentoikaa nyt edes suomen kieltä, niin ei tuntuis niin yksinpuhelulta.

Todella monipuolinen kaupunki, paikoittain hyvin helppo, paikoittain pelottava, osittain nykyaikaisemman oloinen kuin Helsinki ja välillä tuntuu vuosikymmenten takaiselta. Taksim on kuin Tukholma, siellä oli huivitkin hyvin harvassa. Eyüp iloiset perinteiset bileet, muslimiuutta parhaimmillaan. Basaari on todella eloisa, ei ihan nykyaikainen eikä varsinkaan pohjoiseurooppalainen. Kaupungin muurin luona lähinnä surkeaa ja pelottavaa. Sultahanmetissä kiillotettuna tarjotaan turisteille se mitä turistit uskovat Istanbulista löytävänsä. Aasiassa asutaan, yksi kiillottaa siellä toisen kenkiä. Kaikilla ei ole Istanbulissa kaikkea, elintasoerot todella suuria.

Ihmiset olivat suurimmaksi osaksi ihan tavallisia, oli niillä huivi päässä tai ei. Huomattavan vieraanvaraisia olivat suurimmaksi osaksi.

Istanbulissa on monenmonta keskustaa, niistä moni selvästi keskustamaisempi kuin monen näkemäni kaupungin ainokainen. Nähtävää olisi riittänyt pidemmäksikin aikaa, mutta tämä loma nyt oli tämän mittainen. Ainakin Mustan meren rannalle olisi voinut myös tehdä retken. Istanbul menee vähintään top vitoseen vierailemissani kaupungeissa.