Tehokas yksi kokonainen paiva ja yksi ilta Singaporessa. Jarjestys vain painvastoin. Aika hajuton paikka. Kai se ympariston siistina pitaminen vaikuttaa asiaan. Kaduilla ei ollut roskia. Istutuksia oli paljon, vihreita puita ja heinia seka punaisia kukkia.

Singaporessa minulla oli isantana suomalainen expakti Tommi, joka oli ehtinyt jo kolme kuukautta ihmetella menoa siella. Tommi kaytti siita paikasta ilmaisua nukkekoti. Ymmarran kylla mita han tarkoitti.

Mieleen tuli, etta joku on miettinyt mielessaan miettinyt minkalainen paikka olisi kiva ja kun sellaista ei ole viela ollut, niin ei auta muu kuin rakentaa sellainen. Suosikkipaikassa pitaa paasta lampoiseen, mutta suurin osa ajasta on silti mukavampaa viettaa viileassa. Harrasteita pitaa olla. Maailmassa on monta hassua paikkaa, ne voi tuoda pienoiskoossa paikalle.

Jos ei ole viikonloppupaivan viettoon mukavaa saarta, jossa on hiekkaranta, niin sellaisen voi rakentaa. Valkoinen hiekka ja muu maa-aines ovat ihan kuljetettavia tuotteita.

Kivoja harrasteita on muun muassa golf ja pulkallalasku. Golf kentta syntyy sademetsaan ihan vain puitakaatamalla ja ruohoa istuttamalla. Pulkkamaesta tulee vahan pieni, silla se on tehtava sisatiloihin, muuten ei saa jaahdytettya tarpeeksi.

Suosikkiharrastus, joka pitaa myos kansantalouden kunnossa, nayttaa siella oleva shoppailu. Ostoskeskuksia siella on varmaan enemman kuin koko Euroopassa, uusia, kiiltavia, monikerroksisia.

Kauppakeskuksesta toiseen siirtymisessakaan ei tarvitse karsia lakahdyttavasta kuuman kosteasta ilmasta. Maanalaiset kaytavat kauppakeskusten valilla ovat tahan sopivia. Jos tarvitsee paasta kauemmaksi niin voi ottaa kellarista metron. Kauppakeskusten ja siirtymatunnelien liukuportaissa mietin, etta montakohan tuntia tavallinen singaporelainen viettaa vuodessa liukuportaissa, aika monta.

Asiaan tietenkin kuuluu lontysteleva eteneminen. Ei mitaan sellaista santailya kuin Helsingissa, ei edes neljan aikaan iltapaivasta.

Kiinalainen kaupunki oli varmaan kiinalaisempi kuin Kiina. Keskella temppeli, ymparilla myytavana kiinlaistyyppista kraasaa.

Arabialaisissa kortteleissa illalla vesipiiput ravintoloiden poydilla hallitsivat maisevaa. Paheellinen Singapore oli siella.

Intialaisten kortteleiden sukupuolijakauma oli aika vinksahtanut. Kadut kuhisivat intialaisia miehia, niita oli tuhansia, ellei kymmenia tuhansia. Nain siella yhteensa nelja naista.

Kavin siella manner-Aasian etelaisimmassa pisteessa, joka on keinosaari, joka yhdistyy sillalla isompaan keinosaareen, joka taas yhdistyy sillalla Singaporeen, joka sekin on saari. Kaipa se Manner-Aasiaan lasketaan. 

Join tietenkin kulttimaista singapore slingia, oli se hyvaa. Sen verran ylihintaista, etta montaa ei tarviinut ottaa.

Oluella kavimme eraan rakennuksen 70:ssa kerroksessa. Nakymat olivat varsin kelvolliset.

-------

Ruokainfo:

Ensimmaisena iltana ruokatorilla syotiin vihreita paistettuja papuja valkosipulilla ja chilimaustettua kalaa seka riisia. Todella hyvaa. Hieman kiinlaistyyppista, mutta paljon parempaa kuin kiinalainen.

Toisena paivana syotiin kanasalaattia, mukavan raikasta siina kuumuudessa. Illalla arabialaisella alueella paistettua kalaa mustapippurikastikkeella ja perunaa. Tamakin oli todella herkullista. Singapore tosiaan vakuutti ruuissansa.