Singaporesta katsysti lennahdin Bangkokkiin Tiger airwaysilla. Lennon suhteen ei mitaan valittamista, ihan kelpo halpalento 35e. Bangkokissa olikin vain nelisen tuntia aikaa hengailla ennen kuin pitikin olla rautatieasemalla. Suunnitelma tiukka, joen rantaan, jokibussilla keskeisemmalle paikalle ja suosikkiruokatorille syomaan. Siella valitsen kauneimman ruuan esilla olevista tuotteista.

Matkustaessa lauleskelin Kalle Aholan vaaleanpunaista rattisitikkaa: "paatit lahtea katsastamaan psykedeelista eurooppaa.." Siita on aikaa kun Eurooppa riitti psykedeeliseksi, nykyaan on mentava kauemmaksi.

Alku meni oikein hyvin, mutta rantatuessa jokilaivasta kohtasin pettymyksen. Ruokatori oli muuttunut rakennustyomaaksi. Voi surku.

Jaljella siita oli vain pari kojua. Otimme pat thai, kun kerta Thaimaassa ollaan, niin sopii hyvin.

Bangkok, on se ihan suosikkini isoista kaupungeista. Haisi samalta kuin ennenkin. Haltireppuja siella nakyi kovasti paljon. Sen lyhyen paivan aikana siella tormattii varmasti yli kymmeen suomalaiseen.

Ruuan jalkeen kerkisikin vain vahan pyoria ja haistella kun pitikin jo takaisin kohti rautatieasemaa. Ennen junan lahtoa ehdimme viela nauttia Changit eli norsukaljat.

Siita kapusimme yojunaan, joka lahti kohti pohjoista, Nong Khai paate pysakkinaan eli kaupunki Thaimaan puolella, ihan Laosin rajan tuntumassa. Suomesta oli agentin kautta hommattu junaliput. Agentin palkkiot olivat saman verran kuin junaliput, eli ylihintaisella meni, mutta paastiinpahan lahtemaan juuri silloin kun haluttiin.