Tämä oli ehkä loman parasta. Menin laivaterminaaliin, merimatkalle olisi kiva päästä. Turisti venekierros liian kallis ja kaikki sen kohteet olin jo nähnyt. Seixaaliin oli tiheä liikenne, katamaraani lähti sinne parhaimmillaan 15 minuutin välein. Sinne siis, matka kesti noin 20 minuuttia, matkaa oli noin 10 kilometriä.

Katamaraani saapui hieman epämääräille terminaalialueelle, jolta kukaan muu ei poistunut kävellen. Ne joilla ei ollut autoa, ottivat bussin. Lähettyvillä oli tyhjää kenttää, vähän matkan päässä näkyi kerrostaloja. Kävelin sinne ja ensimmäisinä muistiinpanoina merkitsin vihkooni: uinuva, tyhjiä kenttiä ja kerrostaloja.

Jonkinlainen uuden alueen pääkatu siinä oli, yksi kahvila ja yksi ravintola, muutamia ihmisiä. Jatkoin houkuttelevan näköisiin suuntiin, houkuttelevuutta lisäsi kännykän ruudulla näkyvät kätkösymbolit. Ja kannatti kävellä.

Päädyin vanhaan kaupunkiin, jossa oli kapeita katuja sikin sokin. Ei turistin turistia. Istahdin aivan todella mahtavan herttaiselle aukiolle. Huomaamatta yritin tutkia aukiota reunustavien seinien koloja ja penkkien alusia, jossain siellä on kätkö. Tehtävä oli aika haastava, tuntui, että joka ikkunassa oli mummo, joka nurkan takana pappa ja viereisellä penkillä vielä teini-ikäinen poika. Kaikki tarkkailivat ihmeissään minua, mistä tuo on tänne tupsahtanut.

Pienen aikalisän otin kun näin niin todella houkuttelevan ravintolan. Ei ollut mitenkään kovin nälkä, mutta ravintola oli niin houkutteleva, että oli mentävä lounaalle. Vihreä-valkoruudulliset pöytäliinat ja hirmuinen härdelli. Minut istutettiin erään vanhan pariskunnan viereen. Asiakkaissa oli muutama perhe, enemmän vanhoja pariskuntia ja duunareita. Viereinen pariskunta kommunikoi minulle innostuneesti ilmein ja elein.

Lounaan jälkeen tilanne oli aavistuksen rauhoittunut aukiolla ja sain purkin haettua.

Kävellessäni Seixalin vanhaa kaupunkia näin useamman houkuttelevan ravintolan. Monen edustalla perheen pappa grillasi sardiineja, se on selvästi pappojen tehtävä.

Paikassa varmaan jotain samaa mitä Cascaisissa saattoi olla joskus vuosia sitten, uinuva kalastajakylä. Kalastajia en kyllä nähnyt, mutta aito ja uinuva kylläkin. Suosittelen todella. Vanhaan kaupunkiin pääsee kun lähtee laivaterminaalista kävelemään rantaa pitkin länteen.